Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog

Kategorie článků: E-aukce


Snižujte náklady! Ale s rozumem…

Každá racionálně hospodařící firma by měla neustále hledat cesty, jak snížit náklady. A tak to má být, protože tak je to správné. Ale i hledání úspor by mělo být v mezích zdravého rozumu a na základě úplných relevantních informací a podkladů. A to je mnohdy kámen úrazu. V poslední době se totiž stále častěji objevují téměř zázračné nabídky na optimalizace a úspory nákladů. Tyto nabídky předkládají poradenské firmy, které jsou „experty na cokoli“, a slibují tak snížení nákladů na energie, stroje, IT, ochranné pomůcky a mnoho dalšího, obalové materiály nevyjímaje. Dříve než na takovou nabídku kývnete, pořádně se zamyslete…

čístSnižujte náklady! Ale s rozumem…

Víte co chcete? Aneb jak zadat e-aukci.

„Máte vycházkové hole? Asi takhle dlouhé…“ Znalci Járy Cimrmana si jistě vzpomenou na úskalí telefonování z telefonních budek. Tato úsměvná scénka mi připomíná častý nedostatek při zadávání e-aukcí. Zákazník vyhlásí e-aukci na obaly a obalové materiály s takovým zadáním, ze kterého není vůbec jasné, co vlastně potřebuje. Vynechání klíčových parametrů jednotlivých obalů (ať záměrné nebo z neznalosti) velmi zvyšuje riziko, že e-aukce nenaplní svůj účel a bude odsouzena k nezdaru. Zadavatel si často myslí, že krabice je prostě krabice a lepicí pásky jsou přeci všechny stejné. Ale není to pravda. Přitom správné zadání je jedním z klíčových předpokladů pro úspěšnou realizaci e-aukce se všemi očekávanými benefity – úspora času, úspora nákladů, větší transparentnost apod.

čístVíte co chcete? Aneb jak zadat e-aukci.
1

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net