Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog

Kategorie článků: Trendy v balení


Království za krabici!

Toho, čeho jsme nyní svědky na trhu papírových obalů, nikdo nepamatuje. Odvětví prochází nejdivočejším obdobím za poslední desítky let. Ceny letí strmě vzhůru. Dodací termíny se prodlužují. Panuje všeobecná nervozita a to jak u zákazníků, tak i u výrobců a zpracovatelů. A vzhledem k tomu, že papír je nejpoužívanějším obalovým materiálem současnosti, pocítila tuto situaci většina firem. Co za tím vězí? A jak se v této situaci zachovat?

čístKrálovství za krabici!

Balte levněji? Hlavně mějte do čeho!

V současnosti zažíváme dříve nepředstavitelné věci a jedinou jistotou je asi to, že jisté není vůbec nic. Obrovské změny a nejistota se týkají asi všech oblastí lidské činnosti, obalový průmysl nevyjímaje. Téměř všechny druhy obalů zdražují ruku v ruce s jejich nedostatkem. A důvodů, proč se trh s obaly za poslední půl rok tak prudce změnil, je mnohem víc než jen pandemie koronaviru. Pojďme se podívat na důvody změn a cenových výkyvů jednotlivých materiálů.

čístBalte levněji? Hlavně mějte do čeho!

Odhalte všechny náklady na balení a balte levněji

Dnes a denně se setkáváme u našich zákazníků s požadavkem na levnější balení. Respektive zákazníci chtějí levnější obal a myslí si, že nejlevnější obal automaticky znamená co nejnižší náklady na balení. Což ale nemusí být a není vždy pravda. Jak to tedy je? Co je vše potřeba zahrnout do nákladů na balení? A jak opravdu ušetřit? Čtěte dál a uvidíte, že to není zas taková věda.

čístOdhalte všechny náklady na balení a balte levněji

Výhody používání papírových palet

Paleta je jedním ze základních obalových prvků moderní doby. Usnadňuje manipulaci se zbožím, jeho přepravu i skladování. Palety používají výrobci, přepravci, obchodníci… prostě všichni a pravdou je, že dnešní logistika bez palet skoro nemůže fungovat. A když se řekne paleta, asi každý si představí tu klasickou, dřevěnou. Ale ta už dávno nemá na trhu „monopol“. V poslední době se čím dál více používá její papírová sestra a přináší s sebou řadu výhod. Podívejte se jaké.

čístVýhody používání papírových palet

Vratný obal FixNet – ekologické i ekonomické řešení

Mezi obalová řešení s nejvyšší ekonomickou návratností a nejnižšími ekologickými dopady patří vratné obaly – tedy obaly, které můžete použít znovu a znovu a znovu. Takové řešení má řadu výhod – šetří firmě náklady, jejich užíváním nevzniká žádný odpad, nemusíte hlídat skladovou zásobu obalů atd. Samozřejmě vratné obaly naleznou uplatnění pouze v některých případech. Nicméně firmy si možnost vratného obalu často ani neuvědomují, neboť jsou zvyklé balit určitým způsobem, který jim vyhovuje. Hledat jiné řešení je tak ani nenapadne. A co nahradit třeba všeobecně používanou stretch fólii?

čístVratný obal FixNet – ekologické i ekonomické řešení

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net