Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Veletrhy mají smysl! FachPack 2016

Veletrhy mají smysl! FachPack 2016

Je to již nějaký pátek, co skončil třídenní obalářský veletrh FachPack, který se konal 27. – 29. 9. v německém Norimberku. Přesto mi dovolte malé ohlédnutí. I když se v dnešní zrychlené době může zdát, že veletrhy jsou věc přežitá a pro obchod zbytečná, skutečnost je jiná. A důkazem mého tvrzení je i veletrh FachPack 2016.

V jedenácti výstavních halách se prezentovalo více jek 1500 vystavovatelů z Německa i zahraničí (Česká republika patřila mezi země s největším zastoupením). Prezentován byl kompletní sortiment obalů a balicích materiálů, balicí a manipulační techniky, řešení logistiky apod. A bylo opravdu na co koukat. Pro velké množství firem je obal stále ještě nutným zlem, kterému se nevěnuje patřičná pozornost. Přitom na správném obalu a balení a promyšlené logistice se dají ušetřit nemalé finanční prostředky a získat konkurenční výhoda. A právě na FachPacku 2016 měli odpovědní pracovníci skvělou příležitost se seznámit s možnostmi a trendy v rámci obalového průmyslu. Tuto příležitost si nenechalo ujít více jak 41 000 návštěvníků, z toho 25 % ze zahraničí (opět s významným podílem České republiky).

Naše společnost se veletrhu aktivně účastnila a zpětně mohu říct, že investice do prezentace rozhodně měla smysl. Jednak proto, že podobný veletrh v Česku není (ne, Embax prostě úrovně FachPacku nedosahuje – což dokazuje vysoký počet vystavovatelů i návštěvníků z Česka) a také proto, že při dnešní propojenosti trhů v rámci celého světa jsme měli možnost se setkat s celou řadou obchodních partnerů a získat spoustu nových zajímavých kontaktů (což je primární účel veletrhu, že ano). Internet a on-line komunikace je fajn, ale troufnu si tvrdit, že obchodní partnerství na dálku prostě nevybudujete. Za mě tedy veletrhu FachPack 2016 palec nahoru a doporučení pro vás navštívit tento veletrh v roce 2018.

A.P.

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net