Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog

Kategorie článků: Trendy v balení


Veletrhy mají smysl! FachPack 2016

Je to již nějaký pátek, co skončil třídenní obalářský veletrh FachPack, který se konal 27. – 29. 9. v německém Norimberku. Přesto mi dovolte malé ohlédnutí. I když se v dnešní zrychlené době může zdát, že veletrhy jsou věc přežitá a pro obchod zbytečná, skutečnost je jiná. A důkazem mého tvrzení je i veletrh FachPack 2016.

čístVeletrhy mají smysl! FachPack 2016

Kvalita vlnité lepenky v praxi

Kvalita vlnité lepenky je v praxi často skloňovaný pojem. Nejde o to, která lepenka je „dobrá“ a která „špatná“, ale o úroveň kvalitativních parametrů konkrétního materiálu a jeho vhodnost pro konkrétní aplikaci. Ideální je vždy najít ten správný druh obalu ze správného materiálu, který dostatečně ochrání balené produkty během skladování a přepravy, ale zbytečně nenavyšuje náklady. Bohužel pro většinu našich zákazníků je obal „nutné zlo“ a jejich vývoji a nákupu věnují jen minimum času. A tím často přicházejí o šanci snížit náklady.

čístKvalita vlnité lepenky v praxi

Čas jsou peníze

V každém druhém článku na našem blogu vysvětlujeme, že náklady na balení nejsou pouze náklady na obal. K nákladům na balení patří také cena transportu a skladování prázdných obalů, výdaje spojené s přípravou obalu a zabalení produktů, ekonomické dopady (často nevyčíslené) na životní prostředí, náklady na administrativu, manipulaci atd. Nehledě na to, že výsledné balení výrazně ovlivňuje také následující logistický řetězec a zákaznickou zkušenost. Zkrátka posuzovat obal jen z hlediska jeho ceny je přinejmenším krátkozraké.

čístČas jsou peníze

Balte levněji!

Samotný název tohoto webu je zároveň i naším cílem. Tento web je primárně určen všem, kteří se průmyslovým balení, byť jen okrajově, zabývají – nákupčím, obalovým technikům, pracovníkům logistiky a expedice, výrobním pracovníkům, majitelům firem apod. Chceme odhalovat všechna zákoutí průmyslového balení, představovat trendy a novinky a hlavně ukazovat cestu, jak balit levněji avšak nikoli na úkor kvality balení a ochrany produktů. Budeme Vám přinášet pravidelné články a praktické příklady, které Vám pomohou ukázat možnosti úspor (nejen) v rámci balení.

čístBalte levněji!

Snižujte náklady! Ale s rozumem…

Každá racionálně hospodařící firma by měla neustále hledat cesty, jak snížit náklady. A tak to má být, protože tak je to správné. Ale i hledání úspor by mělo být v mezích zdravého rozumu a na základě úplných relevantních informací a podkladů. A to je mnohdy kámen úrazu. V poslední době se totiž stále častěji objevují téměř zázračné nabídky na optimalizace a úspory nákladů. Tyto nabídky předkládají poradenské firmy, které jsou „experty na cokoli“, a slibují tak snížení nákladů na energie, stroje, IT, ochranné pomůcky a mnoho dalšího, obalové materiály nevyjímaje. Dříve než na takovou nabídku kývnete, pořádně se zamyslete…

čístSnižujte náklady! Ale s rozumem…

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net