Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Výhody používání papírových palet

Výhody používání papírových palet

Paleta je jedním ze základních obalových prvků moderní doby. Usnadňuje manipulaci se zbožím, jeho přepravu i skladování. Palety používají výrobci, přepravci, obchodníci… prostě všichni a pravdou je, že dnešní logistika bez palet skoro nemůže fungovat. A když se řekne paleta, asi každý si představí tu klasickou, dřevěnou. Ale ta už dávno nemá na trhu „monopol“. V poslední době se čím dál více používá její papírová sestra a přináší s sebou řadu výhod. Podívejte se jaké.

1. Ekologie

Papírové palety jsou vyráběny z nasávané kartonáže. Což je ekologicky šetrný, bezodpadový způsob výroby z odpadových/recyklovaných papírů (starých kartonů, novin a časopisů nebo odpadů z průmyslových výrob kartonáže). A navíc, po skončení životnosti je papírovou paletu možné dále zrecyklovat. A nebo se biologicky rozpadnou, aniž by zanechaly negativní stopu na životním prostředí.

2. Stohovatelnost

Rozdíl v prostoru, který zaberou dřevěné a papírové palety je opravdu obrovský. Používáním papírových palet ušetříte spoustu místa ve skladu. Níže je vidět rozdíl mezi stohem deseti dřevěných a deseti papírových palet. Papírové palety zaberou polovinu prostoru toho co dřevěné.

3. Hmotnost

Manipulovat s prázdnou dřevěnou paletou je celkem posilovna. A pro něžné pohlaví je to leckdy nemožné. Prázdná dřevěná paleta váží klidně i 25 kg. Oproti tomu hmotnost papírové palety je 3 kilogramy a díky tomu je manipulace s ní hračka.

4. Nosnost a odolnost

Nejčastější námitkou pro používání papírových palet je, že nic nevydrží. Ale není to pravda. Nosnost papírové palety je 300 kg, což je pro většinu zásilek naprosto dostačující. Také s odolností papírových palet je pravda jinde. Papírové palety jsou přizpůsobené manipulaci s paletovým vozíkem. A také mají hydrofobní úpravu, díky níž jsou velmi odolné proti vlhkosti.

5. Náklady

Peníze až na prvním místě. Cena jednorázové papírové palety je i o polovinu nižší než cena palety dřevěné. Používáním papírových palet tak můžete ušetřit i 50 % nákladů.

Z praxe vím, že hojnějšímu používání dřevěných palet brání především neznalost a nedůvěra zákazníků. Zvyk je železná košile, což u palet platí stoprocentně. Ale není nic jednoduššího než to s papírovými paletami prostě zkusit. Tak jako to udělalo mnoho našich zákazníků, především exportérů nebo internetových obchodů.

Nakupte papírové palety na našem e-shopu a objevte výhody jejich používání.

AP

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net