Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog


Výhody používání papírových palet

Paleta je jedním ze základních obalových prvků moderní doby. Usnadňuje manipulaci se zbožím, jeho přepravu i skladování. Palety používají výrobci, přepravci, obchodníci… prostě všichni a pravdou je, že dnešní logistika bez palet skoro nemůže fungovat. A když se řekne paleta, asi každý si představí tu klasickou, dřevěnou. Ale ta už dávno nemá na trhu „monopol“. V poslední době se čím dál více používá její papírová sestra a přináší s sebou řadu výhod. Podívejte se jaké.

čístVýhody používání papírových palet

Vratný obal FixNet – ekologické i ekonomické řešení

Mezi obalová řešení s nejvyšší ekonomickou návratností a nejnižšími ekologickými dopady patří vratné obaly – tedy obaly, které můžete použít znovu a znovu a znovu. Takové řešení má řadu výhod – šetří firmě náklady, jejich užíváním nevzniká žádný odpad, nemusíte hlídat skladovou zásobu obalů atd. Samozřejmě vratné obaly naleznou uplatnění pouze v některých případech. Nicméně firmy si možnost vratného obalu často ani neuvědomují, neboť jsou zvyklé balit určitým způsobem, který jim vyhovuje. Hledat jiné řešení je tak ani nenapadne. A co nahradit třeba všeobecně používanou stretch fólii?

čístVratný obal FixNet – ekologické i ekonomické řešení

Bublinková fólie - na velikosti záleží!

Bublinková fólie je všeobecně známý a hojně používaný obalový materiál. Při jejím nákupu řeší zákazníci nejčastěji pouze cenu za roli případně plošnou hmotnost (gramáž) v domnění, že všechny bublinkové fólie jsou přeci stejné a nic nového při jejím používání vymyslet nejde. O vztahu plošné hmotnosti bublinkové fólie a její kvality jsme zde již psali. V dnešním článku se chci ale zaměřit na samotnou podstatu bublinkové fólie - její ochranné vlastnosti (dané objemem vzduchu v bublinkách) – samozřejmě na způsob jak do bublinkové fólie balit levněji.

čístBublinková fólie - na velikosti záleží!

Veletrhy mají smysl! FachPack 2016

Je to již nějaký pátek, co skončil třídenní obalářský veletrh FachPack, který se konal 27. – 29. 9. v německém Norimberku. Přesto mi dovolte malé ohlédnutí. I když se v dnešní zrychlené době může zdát, že veletrhy jsou věc přežitá a pro obchod zbytečná, skutečnost je jiná. A důkazem mého tvrzení je i veletrh FachPack 2016.

čístVeletrhy mají smysl! FachPack 2016

Kvalita vlnité lepenky v praxi

Kvalita vlnité lepenky je v praxi často skloňovaný pojem. Nejde o to, která lepenka je „dobrá“ a která „špatná“, ale o úroveň kvalitativních parametrů konkrétního materiálu a jeho vhodnost pro konkrétní aplikaci. Ideální je vždy najít ten správný druh obalu ze správného materiálu, který dostatečně ochrání balené produkty během skladování a přepravy, ale zbytečně nenavyšuje náklady. Bohužel pro většinu našich zákazníků je obal „nutné zlo“ a jejich vývoji a nákupu věnují jen minimum času. A tím často přicházejí o šanci snížit náklady.

čístKvalita vlnité lepenky v praxi

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net